Als geen ander

Dit is echt je geluksdag. Omdat je de tijd neemt om dit te lezen. In feite kan het ook niet anders dan dat dit je geluksdag is, want nu je je volledig concentreert op ‘geluk’, is het zo dichtbij. Er zit kracht in een woord. En geluk is nooit verder weg dan te denken aan geluk, een gedachte die vorm geeft, die realiteiten schept, die werelden dichterbij brengt en doet wegdrijven. Door te denken aan geluk, breng je geluk dichterbij. Terwijl de gedachte aan geluk begraven was, ga je het nu boven halen, je gaat het vergroten, versterken, verbreden en uitdiepen. Dit is een moment als geen ander. En het is hier nu, klaar om met alle volheid geleefd te worden, en alle rijkdom die je je kan inbeelden.

Wat is het mooiste, meest wonderbaarlijke, positieve en meest vervullende dat je kan bedenken? Durf het voorstellen, en durf de realiteit ervan om te zetten naar je leven. Want vandaag, is je dierbare droom niet alleen een echte mogelijkheid voor jou, het zal vorm beginnen aan te nemen.

Vandaag kan je het beste voorstellen, en vandaag is het de dag om het te beleven. Hoewel er allerlei obstakels in je weg staan, is er vandaag niets dat je kan tegenhouden. Want vandaag kan je het wonderlijke geschenk van het leven ervaren, waarmee alles mogelijk is. Kijk naar binnen, en je zal er niet aan twijfelen dat dit een moment als geen ander is, gevuld met buitengewone kansen. Je zal vinden wat nodig is om dit moment helemaal te beleven. Bedenk eens meer – een geluksdag !

Sneller

Hoe sneller je met een probleem afhandelt, hoe minder groot het zal zijn. Hoe sneller je op een kans reageert, hoe meer waarde die kans kan brengen. De tijd om te reageren is nu. Hoe langer je wacht, hoe meer je jezelf in diskrediet brengt. Om het even hoe ver voorop of hoever je achter mag zijn, er is altijd iets dat je kan doen. Als je eerder snel dan laat reageert, zullen je acties effectiever zijn. Stop met wachten op perfecte condities. Om het even wat de condities mogen zijn, er is een manier om nu te beginnen met positief vooruit te gaan.

Er zijn vast en zeker goede excuses waardoor je niet kan reageren. Ze zullen nochtans verbleken in vergelijking met alle voordelen die je zou winnen door voort te gaan en te beginnen. Hoe sneller je reageert, hoe beter het zal zijn. Maar reageer nooit impulsief, nooit uit angst, nooit uit boosheid, nooit in een opwelling, nooit als compensatie van iets. Overweeg alles rustig, kalm, maar beslist, zonder verder tijd te verliezen, zonder je op te winden, zonder angst. Grijp elke kans aan en als je eenmaal de stap hebt gezet, gan er dan mee door. Ook als de eerste resultaten niet hoopgevend zijn. Rooseveldt wist het als geen ander : “Nooit, nooit, nooit opgeven.”

Vermomde zegeningen

Als je naar je problemen als “problemen” kijkt, dan zullen ze je blijven tegenhouden. Zie ze in de plaats als zegeningen in vermomming, en dat zullen ze dan ook werkelijk worden. Als je uitdagingen als excuus voor mislukken ziet, dan heb je heel wat excuses maar niet veel anders. Benader deze uitdagingen als wegen naar succes, en dat zullen ze dan zijn.

Er is meer dan genoeg rijkdom in het leven voor wie deze herkennen wil. Rijkdom komt dikwijls, verpakt in uitdaging tot je, om zijn waarde intact te houden. Als de goede dingen in het leven helemaal gratis zijn, dan zouden ze niet veel waard zijn. Het is de inspanning, de discipline, de toewijding om elke uitdaging aan te gaan, die het de moeite waard maakt om de droom te realiseren. Zaken die je hebt verkregen zonder dat ze je gedwongen hebben om er iets voor te doen, zonder dat er een inspanning of een passie voor nodig was, zullen je zelden bevredigen. Dus, je hebt een droom, een verlangen, een doel,… wat staat eigenlijk in de weg om je droom tot een werkelijkheid te maken? Zijn het de problemen? Nee, het is jouw idee over die problemen. Je hebt de moeilijkheden nog niet leren zien als vermomde zegeningen. Elke keer als je je erdoor slaat, kom je op de plaats waar je het liefste wil zijn.

Volhardend genoeg

Verwacht het beste, en als het niet komt, verwacht dan opnieuw het beste. Je positieve verwachtingen zullen lonen, als ze hardnekkig genoeg vasthoudt. Leer uit fouten, en als dat tot meer fouten leidt, leer daar dan ook uit. Het is zeker dat je zal vinden wat werkt, als je volhardend bent. Doe de grootst mogelijke inspanning, maar met verstand, en als die niet de resultaten geeft die je wil, geef dan opnieuw alles wat je hebt. Je zal bereiken wat je wil, als je volhardend bent.

Betekenisvolle volhardendheid is niet zoiets dat er af en toe is, de een of andere dag. De volhardendheid die je brengt waar je wil zijn, is de volhardendheid die blijft duren tot je je doel bereikt hebt. Niemand kan voor je begint zeggen wat de maat van die volhardendheid moet zijn. Het is duidelijk dat het pas echt werkt als men volhardt in de volhardendheid zolang het nodig is. Reik uit naar je dromen en zie hoe ze waarheid worden door volhardend te zijn. Veel mensen zijn aan duizenden projecten begonnen, maar lieten ze staan. Veel mensen begonnen hun leven te verbeteren, maar gaven op toen het te moeilijk werd. Veel mensen werden teleurgesteld en grepen naast de prijs…

“Wie de waarheid niet uitschreeuwt met alle middelen en macht, zeker als men de waarheid kent, maakt zich medeplichtig met de leugenaars en de vervalsers.” – Charles Péguy

Nog even geduld. Het laatste gedrukte nummer van NatuurStemmingen is in druk en zal rond 20 december worden verstuurd. Als je een abonnement had voor 2019, volgt het automatisch. ALs je alleen dit nummer wil, kan dat ook. Betaal voor 15 december 7.50 euro op de Groene Dag-rekening, en je ontvangt dit spoedig ! Daarna moeten we jammer genoeg verzendkosten toevoegen.

Tot 15/12 is het ook mogelijk om de hele jaargang NatuurStemmingen 2019 te ontvangen voor 20 euro.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s