Alles verandert

Ik was bezig met de voorbereiding van een les over positief denken. De laatste maanden had ik verschillende gelegenheden om mensen te laten delen in de positieve mogelijkheden die schuilen onder ieders hersenpan. Het is een boodschap voor jong en oud – voor iedereen die zijn leven kwalitatiever wil maken, ondanks alles, of wat er ook gebeurt. Het is me al zolang duidelijk dat positief denken een krachtig instrument is en veel bezoekers van de voordrachten zullen het me ooit horen zeggen hebben dat indien het onderwerp gezonde voeding me niet zo dierbaar was, ik me volkomen zou storten op de mogelijkheden van de gedachten en hoe ze in positieve zin om te polen. Alles verandert. Dat is duidelijk. En geen dag zal ooit nog dezelfde zijn als vandaag, want je ervaring en je inzichten geven je andere ogen, een nieuw gevoel… maar dat is niet erg, als we onze ervaringen – ook negatieve – gebruiken in ons eigen voordeel. Als iedere ervaring een levensles vormt en ons helpt om de potentiële mogelijkheden te ontplooien, kunnen we alleen maar groeien, èn bloeien.

Ook Groene Dag verandert. Als ik terugkijk op de eerste tijdschriften die 37 jaar geleden en eerder al verschenen en de activiteiten die we toen organiseerden, en ik kijk naar het tijdschrift in zijn huidige vorm, dan kan je met recht zeggen dat er verandering in zit. Natuurlijk hadden die eerste publicaties en activiteiten ook iets. We hebben er al die jaren onze ziel in gestopt. Het was altijd met dezelfde liefde en met hetzelfde enthousiasme en dezelfde wens om die mooie informatie te delen met zoveel mogelijk mensen, een wens om contacten te leggen, een netwerk van vrienden te maken die erg veel van de natuur houden en zichzelf respecteren.

Veranderingen verlopen soms in stadia en ook voor Groene Dag komt er een nieuw stadium. Na twintig jaar gedacht en gewerkt te hebben in Roosdaal, daarna zeven jaar in Ninove, gevolgd door negen jaar in Vloesberg, blijft het wachten op de vrijwilligers die de fakkel willen overnemen en nieuwe wind willen blazen in de Groene Gedachte. Was het oude niet goed? Jawel, maar we staan niet stil en het is komen en gaan… terwijl het liefste wat we willen is dat dit werk dat we ooit zijn begonnen, kan doorgaan. Er zijn zoveel invloeden en bewegingen in onze maatschappij die nieuwe kansen en mogelijkheden scheppen. Alles verandert en het is de kunst om in de veranderende omstandigheden er het beste van te maken. Als we met niets minder tevreden zijn, moet het mooi worden. En bij dat alles is er iets dat niet verandert. Dat zijn de eeuwige wetten van de natuur en het leven. Die kennen en navolgen – zo goed als je kunt, vraagt dikwijls veel verandering…

Op 22 april stuurde ik de mail “en een tijd om te gaan”, met de vraag wie de fakkel van Groene Dag wil opnemen. Emmy Vandaele reageerde daarop en stuurt aan iedereen die erbij betrokken wil zijn, deze uitnodiging :

Emmy nodigt je uit voor een verkennende vergadering – voor alle mensen die een rol willen spelen bij het voortzetten van de inhoud die Groene Dag nu al 37 jaar uitdraagt.
Wil je erbij zijn – of meer inlichtingen? Contacteer Emmy:
emmy.vandaele@gmail.com

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s