De magie van het genezen

De oorspronkelijke bedoeling van deze blog, was een beetje duiding te geven bij actualiteiten en berichten die online gaan. Waarschijnlijk heb je zelf je ideeën over alles wat je hoort en leest… Gaat het erin als zoete koek, of frons je soms eens je wenkbrauwen? Eigenlijk is er elke dag wel iets om bij stil te staan en als je het goed bekijkt, lijkt er een strategie in te bestaan die gaat bepalen hoe we over gezondheidszorgen en medische interventies denken.

Ik weet dat het leven kostbaar is en er zou alles moeten aan gedaan worden om de kwaliteit en de inhoud van iemands leven te beschermen en waar nodig te verbeteren. Wat ik nu ga zeggen komt misschien hard over, in tegenstelling tot de immense solidariteit die uit de gemeenschap is opgekomen, die vertederd was om de tien maanden oude baby Pia die het ongeluk had om geboren te worden met een zeldzame atrofiërende spierziekte en waarvoor de ouders hun heil zochten bij de medicijnenindustrie. Eigenlijk is het formidabel dat er zo’n warme respons kwam van mensen die zeggen “als dat zoveel moet kosten, daar wil ik aan bijdragen”. Het is waar dat veel kleine beetjes samen een verschil kunnen betekenen. De vraag is alleen, hoe wordt dit geïnterpreteerd door de pharma-sector? Betekent dit voortaan dat mensen hun “genees”middel willen tegen iedere prijs? Zullen ze daaruit opmaken dat gezondheidszorgen hoog verheven zijn boven iedere kost die het met zich meebrengt?

1,9 miljoen euro? Vind je dat een vanzelfsprekend bedrag voor een behandeling? Dat roept allerlei ethische vragen op. Geld is relatief; er wordt iedere dag zoveel gedrukt. Terwijl op de wereld mensen leven die al geholpen zouden zijn met een bron van zuiver water of een beetje basisondersteuning… presenteert de medische sector hier een “oplossing” waarvan we de uitwerking nog zullen moeten zien. Op welke manier zou trouwens zo een aandoening, door gebruik van een medicijn, tot stilstand kunnen komen, waardoor een min of meer normale ontwikkeling van dit kind zou mogelijk zijn. Er hangt magie in de lucht… de wonderen zijn de wereld niet uit?

Terwijl ik 18 uur in de auto zat, onderweg naar Spanje, heb ik de hele tijd geluisterd naar voordrachten van Dr. H.M. Shelton over de natuurlijke hygiëne, over hoe men gezond kan blijven, en hoe men, als men ziek is, gezond kan worden; over wat het leven de moeite waard maakt om geleefd te worden… Voor ik meer promotie maak over ons Shelton-dossier, waar ook deze voordrachten deel van uitmaken, wou ik toch beluisteren of het de moeite waard is om dit aan te bieden aan het publiek. Los van kleine technische problemen – het gaat om opnames uit de 50er jaren – is de inhoud buitengewoon. Shelton weet de Natuurlijke Hygiëne te presenteren in zijn puurste vorm : voeding, levenswijze – kortom op de wijze van “Een Nieuwe Start”, zonder dure medicijnen, zonder dure manipulaties… maar gewoon de oorzaken opruimen en oorzaken voor gezondheid scheppen. Oorzaken – gevolgen… het komt altijd terug in zijn voordrachten en zijn literatuur. Maar hij is ook realistisch. Er zijn beschadigingen die niet kunnen teruggedraaid worden, waarbij we over een bepaalde grens zijn gegaan. Het leven is goed beschermd en is er niet op gericht om de mensen te vellen… Maar mensen leven zo roekeloos en stellen zich bloot aan zoveel gevaren, dat je gaat duizelen hoe het mogelijk is, hoe, ondanks al dat misbruik, mensen nog relatief gezond kunnen zijn.

Ondertussen heb ik ook de serie van Marti Wold beluisterd, die de Natuurlijke Hygiëne verbindt aan de christelijke missie van met “ontferming bewogen zijn” met elke mens, zonder daarbij het noorden te verliezen. Er zijn grote behoeften in deze wereld, maar de grootste is de nood aan educatie, het doorbreken van de betoveringen waarin we leven, het niet meer meegaan in de leugens en valse beloften…

Ik verontschuldig me, als wat ik hier nu schreef voor jou de deur dichtdoet. Maar ik verwacht weinig van de medische wereld en van de farmaceutische imperiums die de wereld besturen en die onder andere door dergelijke feiten hun macht vergroten om druk te oefenen op overheden die nu door hun houding een (voor het publiek) onmenselijke positie innemen met hun correcte beslissing om niet in zo’n avontuur mee te gaan.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s