Teveel ‘gedoe’

Gelezen op een T-shirt:

“Ik neem Aspirines tegen de hoofdpijn veroorzaakt door de Zyrtec die ik neem voor de hooikoorts die ik kreeg van Relenza die ik neem voor de ongemakkelijke maag die een gevolg is van de Relatine die ik neem ik voor de korte aandachtstijd veroorzaakt door de Scopoderm TTS, die ik neem ik voor de reisziekte, die ik kreeg van de Lomotil die ik neem voor de diarree veroorzaakt door de Zerikal voor de ongecontroleerde gewichtstoename van de Paxil die ik neem tegen de angst veroorzaakt door de Zopor die ik neem voor mijn hoge cholesterol, omdat bewegen, een goede voeding, en wat chiropractische correcties een heel gedoe is, met teveel problemen…”


Een chiropractor becommentarieert deze opeenvolging van A omdat B omdat C… en zegt: “Ik heb deze medicijnen opgezocht, hun gebruik en hun bijwerkingen … het is geen perfecte ketting, maar het is een geldig punt.
We leven in een wereld waar voor bijna alles een pil bestaat. Wij zorgen slecht voor ons eigen lichaam en zoeken een snelle en gemakkelijke oplossing wanneer er iets misgaat. Als we hoofdpijn hebben, nemen we een aspirine om de pijn te verzachten. Als we verkouden zijn, nemen we een hoestsiroop tegen de hoest en een decongestivum om de benauwde druk in het hoofd te bevrijden. Wanneer we maagzuur hebben, nemen we een antacidum om de pijn en het ongemak te verminderen.
We zouden een andere route kunnen nemen. Terwijl traditionele medische zorg de symptomen verlicht, probeert natuurlijke zorg het vermogen van het lichaam om zich te herstellen weer paraat te krijgen. Door ervoor te zorgen dat het zenuwstelsel naar behoren functioneert, kan het lichaam zichzelf genezen zonder het gebruik van medicijnen en al hun bijwerkingen!”

Farmaceutische medicijnen zijn een belangrijke manier die mensen aan aan toxische chemicaliën bloot stelt. Medicamenten zijn vervelende chemicaliën en doden honderdduizend mensen per jaar, zelfs als ze op de juiste manier worden voorgeschreven. Een van de ergste overtreders is een nieuw cholesterolverlagend medicijn dat wordt geassocieerd met 25 procent ernstige bijwerkingen, maar het is door de FDA goedgekeurd. Acetaminophen, dat een krachtige fysieke pijnstiller is, vermindert de empathie voor het lijden van andere mensen – stoot lichamelijke en sociale pijn af door activering te verminderen in hersengebieden waarvan wordt gedacht dat deze verband houden met emotioneel bewustzijn en motivatie.
De lijst gaat door! De meeste medicijnen zijn mitochondriale vergiften, en zoals we zien, is mitochondriale disfunctie een van de hoofdoorzaken van kanker. Veel artikelen over hoe fluoroquinolonen mitochondriën beschadigen, die vervolgens leiden tot mitochondriale disfunctie, zijn gepubliceerd. In Science Translational Medicine lezen we dat “Bacteriedodende antibiotica veroorzaken mitochondriale disfunctie en oxidatieve schade bij zoogdiercellen”. Er wordt opgemerkt dat bactericide antibiotica, waaronder ciprofloxacine, een fluorchinolon, “zoogdierweefsels beschadigen door de mitochondriale afgifte van reactieve zuurstofspecies op gang te brengen.”

Het gebruik van medicijnen is een gevaarlijk spel en jaren geleden heb ik al besloten om ze niet langer “geneesmiddelen” te noemen… omdat ze dat nooit zijn geweest en nooit zullen zijn, wat het publiek ook wil geloven.

Ieder medicijn dat op de weegschaal wordt gelegd, en waarvan het ware karakter wordt blootgelegd, doet veel nieuwe symptomen die patiënten later krijgen, beter begrijpen. In een interview verklaarde een dokter: “We moeten beseffen dat medicijnen geen snoepjes zijn. Daarbij moeten we de voordelen en de nadelen tegen elkaar afwegen, als die er al zijn.”

Studiedagen Natuurlijk Genezen : de come back van je leven

  • De 8 punten van het NieuweStart-programma : iedereen kan iets doen voor gezondheid en genezing – geen ziekte te hopeloos om het geen kans te geven !
  • In de eerste studiedag op zondag 29 september 10.30-17.00 uur: leggen we de basis voor het Hoe, Wat en Waarom van Natuurlijke Gezondheid. Wat maakt natuurlijke zelf-zorg zo verschillend van Medische Verzorging?
  • Tegelijk worden de twee eerste thema’s uit “Een nieuwe start” geïntroduceerd : module 1 Ademhaling en Zuurstof en module 2 Zonlicht en genezing / Vitamine D, K, B12

ieder thema wordt voorgesteld door middel van een presentatie. 

Studiedag op zondag 29/9 met vegan maaltijd: incl. in deelnamekosten (leden Groene Dag : 40 / niet-leden: 45 euro voor de hele dag)

De sessies gaan door in het centrum te Destelbergen: in zaal Reinaert / LDC – Kerkham 3D – Destelbergen

Volgende studiedagen met de volgende thema’s: worden spoedig bekend gemaakt.

Aanmelden telefonisch of per mail / binnen de week bevestigen door betaling op het Groene Dag-rekening nummer: IBAN: BE53 6528 1069 4053 BIC: HBKABE22 tnv Groene Dag. 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s