Last van muggen?

Insectensteken zijn waarschijnlijk niet het ernstigste van alle gezondheidsproblemen, behalve in landen waar malaria voorkomt. Maar insectensteken kunnen een vakantie aardig vergallen, slapeloosheid veroorzaken, iemands uiterlijk ontsieren, en kan boven alles een hinderlijke plaag zijn, vooral voor zij die geen gebruik mogen maken van insecticides. Insecticiden zijn niet goed voor de insecten, maar zijn ook hinderlijk en zeker niet gezond voor de mens. Dus kunt u er liever zelden of nooit gebruik van maken. En dat is mogelijk. 

In zijn boek over Suiker, schrijft J.J. Rodale dat hij doorheen de jaren massa’s informatie heeft verzameld over de relatie tussen het eten van suiker en de vatbaarheid voor insectenbeten. De enige mogelijke conclusie  die we kunnen maken is dat insecten eenvoudig niet steken in de huid van mensen die geen suiker eten. Wij vermoeden dat dit iets te maken heeft met de uitzonderlijk evenwichtige toestand van hun bloedsamenstelling. Hij geeft als voorbeeld een brief van een lezer : “Een vriend van mij werkte in Noord-Canada, waar een nederzetting van Indianen was. Het was gedurende het zwarte vliegenseizoen en het was natuurlijk te denken dat de vliegen zich concentreerden op mij, terwijl de Indiaanse hoofdman  die op korte afstand van me af zat werkelijk volledig vrij was. Mijn verbaasde vriend vroeg :  Waarom gebeurt me dit ?  De repliek van de hoofdman was :  Eén maand voor de zwarte vliegenplaag uitbreekt weten alle Indianen van nature dat ze alle suikers uit hun voeding moeten laten.  

Wij, ‘beschaafde mensen’, met al onze kennis over chemie en biologie, zijn er nog niet in geslaagd om de feiten en alle kennis die we wereldwijd kunnen uitwisselen, op een rijtje te zetten en daaruit conclusies te maken.  Zogenaamde primitieve volkeren daarentegen zijn met deze materie weliswaar goed bekend. 

Een uitgever van gezondheidsliteratuur  bezocht Dr. Page in Florida. Daar overlegde zij het probleem over mineralen en suiker.  Toen de relatie tussen suiker en mineralen en ongemakken en zelfs muskietensteken hem volledig duidelijk werd, realiseerde hij zich dat hij nog één verlangen had, namelijk ervoor zorgen dat zijn bloed zo spoedig mogelijk zuiver zou worden en hij begon meteen alle kunstmatige suikers uit zijn voeding te verwijderen. 

De enige bron van natuurlijke suikers bestond uit fruit en een beperkte hoeveelheid honing en melasse. “Die zomer kon ik zelf vaststellen dat ik praktisch immuun was voor muskietensteken. Terwijl alle anderen gebeten waren, ik niet. En toen ik deze ervaring besprak met een tante die leed aan diabetes en die daarom sinds vele jaren genoodzaakt is om alle industriesuiker te laten, bevestigde ze mijn stelling.  Al die jaren had ze niet één steek gehad. Dr. J.W.S. Lindahl in ‘The Practioner’ zegt : “ Er wordt gesuggereerd dat er één ontvankelijk makende factor is  (in tonsilitis) en die vinden we in een onjuiste voeding met te veel suiker en zetmeel in verhouding tot eiwit en groene groenten en ik geloof dat er veel te doen is om deze theorie met kracht te verkondigen.”

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s