Veranderen

De bedoeling van deze Blog was ooit om de actualiteit op de voet te volgen en kanttekeningen te maken bij wat er gebeurt, gezegd en getoond wordt… Maar dat is een onbegonnen werk, want elke dag is er wel iets dat om een beetje duiding vraagt.
Neem nu de verkiezingskoorts… Ik hoorde gisteren nog een partij-kopstuk verklaren dat de “Zorgzekerheid” moet gewaarborgd worden. Daarbij vind ik deze cartoon die er misschien een ander licht op zet ?

Langs de andere kant merk ik dat steeds meer dokters het nodig vinden om te verklaren dat het zo niet verder kan. In Knack verscheen een artikel van Dr. Staf Henderickx, naar aanleiding van zijn nieuw boek, waarmee hij aanklaagt dat we ons ziek eten – en dan staan aan te schuiven om ons te laten behandelen…
‘We eten ons ziek’, dat is wat schrijvende dokter Staf Henderickx in zijn praktijk al te vaak moet vaststellen. Hij argumenteert waarom er een voedseltransitie nodig is en waarom we daar beter vandaag mee beginnen dan morgen.

https://weekend.knack.be/lifestyle/culinair/wat-we-vandaag-eten-maakt-ons-ziek-en-is-bezig-de-planeet-te-verwoesten/article-opinion-1460589.html?cookie_check=1557170163

Misschien dat Partijvoorzitters hier meer nadruk zullen op leggen… als ze durven, maar ik vrees dat het minder populair zal zijn.

2 gedachtes over “Veranderen

  1. Christel Caen

    bekijk de film cow spiracy en iedereen weet dat we de planeet alleen kunnen redden door met zijn allen te stoppen met het eten van dierlijke producten
    Christel

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s