Groene Dag – het vervolg

Groene dag verder

Ik ben verrast door de snelle en veel reacties ivm het feit dat ik me stilletjesaan losweek van Groene Dag. (Zie vorige mail en de reacties onder het artikel op http://www.groenedag.net).

Daar kwam gisteren ook nog deze reactie op :

Dag Stefaan,

Ik las je nieuwsbrief en was toch even verrast en gegrepen door je pensioen.

Voor mij ben je erg belangrijk geweest de afgelopen jaren. Ik kwam bij jullie terecht in pure wanhoop omdat ik zoveel pijn had ervaren en ik zoveel vragen had waarop weinig tot geen antwoord kwam. Tot ik eerst enkele rawfood workshops volgde, waarna ik via via op je cursus terechtkwam en voor mij de hemel opklaarde.

Misschien raar gezegd, maar je bent een soort peetvader in mijn gezondheidsverhaal. Ik doe het (nog) niet perfect en enkele oude ‘demonen’ komen regelmatig eens de kop op steken waarin ik even in die negatievere spiraal beland, maar door de grote impact van jouw lessen, cursusmateriaal, artikels, nieuwsbrieven en ondersteunende antwoorden, blijf ik volharden en doorzetten met ups en downs.

Daarom: bedankt ! Bedankt om je verhaal te delen, te verspreiden, mensen bewust te maken, door te zetten wanneer je tegenkanting kreeg en te geloven in het goede van de mens.

Het werk (of een deel ervan) van Groene dag verderzetten trekt mij wel aan. Het zou toch zeker moeten verdergezet worden want jullie materiaal en werk is te kostbaar om verloren te zien gaan.

Met hartelijke en dankbare groet,  Annemiek.

Dat is ook onze hoop, dat er een nieuw team dat (met of zonder het behoud van de naam) het idee wil verder zetten. In feite wachten we op voorstellen van een paar mensen die er samen hun schouders willen onder zetten, die voldoende vertrouwd zijn met Groene Dag en de boodschap waarvoor wij staan.

Voor het komende jaar blijf ik in beperkte mate verder doen, om de projecten die lopende zijn, w.o. NatuurStemmingen, verder te zetten.

Het enige verschil dat het voorlopig zal geven, is dat mails voortaan door Riet zullen worden beantwoord en niet meer door mij, zodat het toch op zijn minst een beetje verschil in tijd zal geven, waardoor ik bij machte ben iets meer aandacht te geven aan andere creatieve bezigheden. Het is mijn wens/droom om op een of andere manier Genesis 1 weer te geven in schilderijen. Of dat zal lukken, zal de toekomst uitwijzen, en het is mijn gebed dat ik ook daarbij de hemelse leiding zal mogen voelen. Over de voortgang van dat project, zal ik voortaan communiceren via de blog op http://www.goednieuws.org.

Groene Dag blijft bereikbaar, zoals in het verleden, per telefoon : 0032 (0)68 75 16 01, van zondag tot vrijdag, van 8 tot 9 uur, of stuur ons een email.

De eerstvolgende activiteit  gaat door op 23 mei te Sint-Amandsberg.

Glutenvrij

Daarbuiten kunnen mensen ook een activiteit aanvragen in Spanje. Vanaf 5 personen kunnen we een programma uitwerken dat beantwoordt aan uw behoefte.

Daarnaast was er vandaag de vraag : “Ik heb vandaag vernomen dat de ledendag niet doorgaat. Wat vind ik dat jammer! Ik had me er zo heel erg op verheugd! Je had waarschijnlijk te weinig aanmeldingen??? Is er nog een mogelijkheid om ‘afscheid’ van je te nemen, nu je hebt aangegeven om met pensioen te gaan? Ja we kunnen natuurlijk naar Spanje komen, dat is toch anders….”

Beste Els en andere lezers, We hadden inderdaad te weinig inschrijvingen. We moesten er twee maand van tevoren minstens 30 hebben – maar er waren er maar 7… Omdat zoiets veel voorbereiding vraagt, konden we niet langer wachten en werd het dan afgelast. Afscheid nemen? Misschien is het niet eens nodig – of te vroeg?  Ik verdwijn niet van de wereldbol en het is zelfs mijn plan om af en toe nog eens een activiteit op te zetten als on s daarom gevraagd wordt, of wanneer we in het land zijn. Eind september voorzie ik 8 voordrachten/workshops rond de acht peilers van gezondheid. Dus ben je nog niet van me af !

4 gedachtes over “Groene Dag – het vervolg

 1. Charlotte & Bernhard

  *****Een tijd om te gaan*****
  moet voor jou met 5 sterren aangeduid.
  Deze titel sloeg ons om het hart, de nederigheid waarmee je zegt gelukkig te zijn dat het voor enkele mensen het verschil heeft gemaakt. Heel zeker zijn die enkele met héél velen.
  Wie jouw job benijdde had geen idee van het werk dat je verzette. Zelf ALTIJD bezig, hebben we nooit begrepen hoe je zoveel aankon.
  Mensen zullen het de moeite waard vinden je werk verder te zetten, maar als wij in één ding je geen moed kunnen geven, dan is het hierin, “niemand” zal dat kunnen.
  Wij begrijpen je beslissing en juichen ze ten volle toe…je somt zelf de taken of hobbies op je wil doen…tuinieren, schilderen enz.
  Je werk zal niet minder zijn, dat kunnen wij U voorspellen, maar je hoofd zal vrij zijn. Op pensioen, dat rare woord, wordt de mooiste periode van je leven. Dagen moeten driemaal langer worden om alles te kunnen doen, om ambitie waar te maken.
  Tot de hemelen in gedruis neervallen…we hopen je daar terug vinden.
  Dank in grote mate, we doen voort zoals je het ons leerde.
  Charlotte & Bernhard
  26.04.2019

  Like

 2. denise

  Dag Stefaan,
  Als jij met pensioen gaat, betekent het niet, zoals bij de meesten onder ons het wat rustiger aan doen…jij begint aan een nieuwe uitdaging.
  Waar je nu mee bezig bent, boeit mij uitermate. Ik hoop ooit de schilderijen van de Genesis te zien.
  Erg bedankt voor de inspirerende nieuwsbrieven en nog heel veel succes met alles wat je nog wil ondernemen.
  Hartelijke groet, Denise.

  Like

 3. deborah1986

  Beste,
  ik heb een vraag, mss heeft u de tijd om me raad te geven. wij eten brood uit de broodmachine met meel, gekocht bij een molenaar . Kwaliteitsvol meel zonder additieven, suiker, bewaarmiddelen,.. Hierbij maken we een fruitshake met oa bananen, appelen, appelsienen, spinazieblaadjes uit de tuin en selder. Wij drinken niet veel en altijd water doorheen de dag. ’s middags eten wij klassiek een beetje aardappelen, vaak gevogelte, 2/week rundsvlees, 1/week vis en groenten. Ook dikwijls rauwkostsalade erbij en drinken water. Om 16u eten wij opnieuw brood met kaas, kruidenboter, confituur, choco, pindakaas,.. en drinken melk( van onze koeien). om 17 u eten wij pap, yoghurt, eieren, brood of fruit. We hebben 4 kinderen en de 2 oudsten van 8 en 10 jaar klagen al jaren van buikpijn, vooral na een broodmaaltijd… Wat kunnen wij in de plaats eten? Is er een goed recept voor eventueel havermout of is dit niet goed voor de darmen? Wij proberen vooral minder suiker te eten en meer fruit en groenten (gestoomd en rauw) we geven ook supplementen aan de kinderen(pycnogenol, vitamine D) Voor de tanden drinken we geen fruitsap meer de hele dag door en geven maar af en toe een koekje.
  Alvast veel dank! Hopend op uw raadgevingen,
  groetjes, Deborah

  Op vr 26 apr. 2019 om 17:20 schreef Groene Dag, voor natuurlijke gezondheid

  Like

  1. Beste, Ik weet dat je heel veel inspanningen doet om je gezin op de goede manier vooruit te helpen, maar uit wat ik lees kan ik toch opmaken dat het belangrijk is om een beetje studie te maken van de juiste voedselcombinaties. Wellicht kunnen die de klachten verklaren. Het kan misschien wel in veel recepten voorkomen, maar bananen mengen we nooit met zure vruchten (sinas of ananas). Ook het gebruik van gluten kan een mogelijke verklaring zijn voor de klachten. Lees hiervoor ons boekje GlutenVrij. Ook met alle respect voor die molenaar, kan hij er ook niets aan doen dat tarwe de voorbije 55 jaar een heel ander karakter heeft gekregen en nu één van de meest complexe eiwitstructuren uit de hele natuur bevat.
   Bij het eten van fruit is ons principe om het bij voorkeur alleen te eten – zonder toevoeging.
   Minder suiker eten is prima. Ook meer groenten eten – rauw en gestoomd.
   Via deze blog geven we maar kleine introducties. Voor meer info hebben we een hele bibliotheek van literatuur. Ik kan je in ieder geval ons tijdschrift aanbevelen. Het volgende nummer is “Wat schaft de V-pot?”
   Blijf het volgen – stukje bij stukje raakt de puzzel compleet.

   Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s