Merkwaardig advies

Nieuwsbrief 26 / februari 2017

Terwijl je deze wekelijkse nieuwsbrief leest, zijn we ergens onderweg tussen Spanje en België. We hebben een mooie tijd gehad, heerlijk weer, net lente. Het was de eerste keer ooit dat ik twaalf dagen van huis weg niet lang vond… De dagen zijn gevlogen. Maar er staat nog veel te doen in België en dat betekent dat we dit mooie liedje moeten onderbreken voor de activiteiten, NatuurStemmingen en andere verplichtingen die Groene Dag met zich meebrengt. 
In die twaalf dagen heb ik de laatste hand gelegd aan de komende NatuurStemmingen en Houvast, en zelfs al vooruit gewerkt naar NatuurStemmingen van juni. 
Zoekend om aanvullend materiaal te vinden over Hart- en Vaatziekten, kwam ik in de Life Science-cursus dit artikel tegen, waarin een artikel van de American Medical Association kritisch werd geëvalueerd. Daarin stelt de A.M.A. : “Zuivere lucht is slecht voor u“. 
Frances Adelhardt voorzag het van commentaar :

In het februarinummer van Moneysworth vind ik op de frontpagina : “Teveel verse lucht kan een gezondheidsprobleem vormen”. Het artikel was gebaseerd op een rapport dat werd afgedrukt in het Journal of the American Medical Association.
Welke ziekten zou men zoal kunnen krijgen van verse lucht? 

In het artikel vermeldt men slapeloosheid, nachtmerries, zwakte, duizelingen, uitputting, geeuwen, hart onregelmatigheden, gevoelloosheid van handen en voeten, kortademigheid, pijn in de borst, maaglast, spierkrampen, stijfheid en veel andere. 

Het rapport is van dezelfde makelij als een vorige dat “teveel slapen” zag als een bedreiging voor de gezondheid. Het medische standpunt hier was dat men teveel zou kunnen slapen – als men het zich toestaat – en dat meer slaap dan de gebruikelijke 7 tot 8 uren leidt tot een variatie van ziekten- substantieel net dezelfde als verse lucht zou kunnen veroorzaken! 

We moeten ademen en we moeten slapen om in leven te blijven, maar de medische wereld probeert ons nu te vertellen dat we “niet moeten overdrijven”. Ze zetten ademen en slapen op één lijn  met eten – iets wat we ook moeten doen om in leven te blijven. We weten allemaal dat teveel eten schadelijk is. Maar het eten is een vrijwillige actie. Wij zijn er ons altijd bewust van. Als we alleen zouden eten wanneer we honger hebben en stoppen met eten wanneer de honger is verdwenen, konden we niet te veel eten. Het lichaam is zelfregulerend als het instinct wordt gevolgd. Maar we eten om andere redenen dan honger en werkelijke behoefte, zodat overeten leidt tot gezondheidsproblemen.

Nu wat over slapen? Deze normale lichaamsfunctie / behoefte is ook van nature gereguleerd. We worden slaperig wanneer de slaap nodig is. Als we het niet bestrijden door het nemen van peppillen of koffie, komen we op een natuurlijke manier in een toestand van slaperigheid wanneer ons lichaam slaap nodig heeft. En we winnen in deze toestand meer zenuwenergie, tot wanneer we voldoende gerecupereerd-zijn – tenzij onze slaap voortijdig tot een einde wordt gebracht door een rinkelende wekker of een andere storende invloed. Het is onmogelijk om te slapen als we geen slaap nodig hebben. Slaap kan niet worden “opgehoopt” voor toekomstig gebruik.

Lucht / adem is een van de normale behoeften van het leven, en de ademhaling is een natuurlijke manier om ons lichaam te voorzien van lucht. Ademen is automatisch en verloopt onbewust van al onze lichaamsfuncties. We kunnen weken of maanden zonder voedsel en dagenlang zonder water, maar slechts een paar minuten zonder lucht – en langer zonder adem leidt tot de dood. Lucht is zo’n constante noodzaak dat de ademhaling onbewust moet worden gedaan, terwijl we slapen. Nu gaat de medische expertise ons vertellen in dit artikel, dat als we te veel frisse lucht inademen we ziek kunnen worden!

Nu is het ook zeker, dat er zoiets bestaat als over-ademen. We kunnen geforceerd diep ademen, maar na een paar minuten reageertt het lichaam op deze dwangmatige handeling door het afsnijden van zuurstof naar de hersenen. Hallucinatie en bewusteloosheid volgen, en maken een einde aan de bewuste gedwongen ademhaling, waarna de normale toestand wordt hersteld. Dit over-ademen is niet waar de artsen het over hebben, want zij zeggen: “Hyperventilatie – het inhalen van lucht boven wat nodig is om de normale zuurstof in het bloed te handhaven – is een onbewuste actie van de kant van het individu …” Hoe kunnen ze dan zeggen dat we kunnen “over-ademen?” Door het krijgen van te veel zuurstof uit onze lucht. Dit is de reden waarom ze beweren dat te veel frisse lucht slecht is voor ons. Zuivere lucht zou teveel zuurstof hebben? En zuurstof zou ons schade toebrengen? 

Wat is frisse lucht precies? Het is het tegenovergestelde van muffe lucht. Muffe lucht is lucht die al is ingeademd en terug uitgedreven. De levengevende zuurstof is toegeëigend door het lichaam, en kooldioxide, een afvalproduct, wordt afgegeven, samen met andere restgassen van eliminatie. Als men het hoofd zou insluiten in een grote plastic zak,  en men moest voortdurend dezelfde lucht inademen en terug inademen, zou men niet lang leven. Het zou hetzelfde zijn als proberen te leven op de eigen uitwerpselen en urine. Muffe lucht is vervuilde lucht. De lucht die de meesten van ons ademen in ongeventileerde gebouwen en in grootstedelijke gebieden wordt verder vervuild door tabaksrook, fabrieksrook, uitlaatgassen, solventen en vele andere verontreinigingen. Stadslucht is voorzien met verontreinigende stoffen. Plattelandslucht is – meestal – vers omdat planten en bomen die daar groeien de kooldioxide absorberen en zuurstof afgeven. Wat een prachtige symbiose! Planten en dieren zijn voortdurend op elkaar aangewezen voor de behoeften van het leven.
Gaan de medicos ons vertellen dat de natuur overdreef of verbeterd moet worden? Is er te veel zuurstof in de lucht  voor onze gezondheid? Heeft de Schepper een loopje genomen met de proporties? En moeten we deze onbalans voor onszelf reguleren door ervoor te zorgen dat we genoeg muffe vervuilde lucht inademen, samen met onze frisse lucht? Nou, ze hebben eigenlijk gezegd dat te veel frisse lucht kan leiden tot gezondheidsproblemen, zodat we er ziek kunnen door raken, als de lucht die we inademen geen schadelijke stoffen bevat. Waarschijnlijk moeten we de rokers nog bedanken! Als ze rook blazen in ons gezicht of smog verspreiden in de kantoren (misschien moeten alle maatregelen die dat verboden terugdraaien?) waar we moeten werken, kunnen ze ons vertellen dat ze ons een dienst bewijzen, want artsen hebben gezegd dat de lucht te vers en zuiver is, en dat is een gevaar voor de gezondheid? En nochtans, dezelfde medische professie heeft ons verteld dat roken kanker kan veroorzaken – en dwong de sigarettenfabrikanten tot een waarschuwing op sigarettenpakjes.

Artsen hebben vastgesteld dat bepaalde kwalen en ongemakken verdwijnen als een persoon verandert van een muffe lucht situatie naar een frisse lucht situatie, en, zonder begrip van de aard van deze veranderingen of de redenen hiervoor, concluderen ze nu dat de frisse lucht slecht is voor ons. Wat zij niet inzien is het heilzame fysiologische principe waardoor het werkt: Wanneer de lichaamsconditie verbetert, begint het lichaam zelf te verbeteren!
De meesten van ons leven op slechts een klein deeltje van hun gezondheidspotentieel. Onze lichamen zijn verstopt met onuitgescheiden afvalstoffen en belastende toxines. Deze materie kan niet worden uitgestoten als gevolg van gebrek aan vitaliteit en vitaliteit ontbreekt omdat het lichaam steeds onvoldoende rust, slaap, frisse lucht, enz. ontvangt. 
Het lichaam begint een schoonmaak wanneer de omstandigheden verbeteren. Wanneer het lichaam meer slaap, betere voeding, meer rust en meer frisse lucht krijgt, wordt zijn vitaliteit versterkt. Met een verhoogde vitaliteit is het lichaam beter in staat om te gaan met levensbedreigende toxines. De uitdrijving van geaccumuleerde giftige zaken, wordt vaak verkeerd geïnterpreteerd als ziekte en erkend als gevaarlijk. Als we dergelijke symptomen (die eigenlijk helende crises zijn) echt gevaarlijk vinden, dan moeten we van mening zijn dat drugsverslaving gezond is en het afstappen van drugs een gevaar is voor de gezondheid, omdat de ontwenningsverschijnselen daar zijn, bv. pijn, hoofdpijn, misselijkheid en andere ziekten. We moeten ook geloven dat roken gezond is omdat rokers die niet hun dosis nicotine krijgen, lijden aan nervositeit, prikkelbaarheid, slapeloosheid, hoofdpijn, enz. Gelukkig weten we dat drugsverslaving en roken schadelijk zijn voor onze gezondheid, en we weten dat het loont om een beetje pijn en ongemak door te maken om dergelijke gewoonten te doorbreken.
Misschien dat vervuilde lucht ook een drug is en de meesten van ons zijn zo doordrenkt van luchtverontreiniging, die neerkomt op een verslaving. Dus als we genieten van frisse zuivere lucht en niet onze gebruikelijke dosering verontreinigende stoffen krijgen, kunnen wij diverse ongemakken hebben die eigenlijk “ontwenningsverschijnselen” zijn, vergelijkbaar met die van dope verslaafden. In beide gevallen is de echte ziekte toxemia, terwijl de terugtrekkingspijnen, die symptomen van toxine-eliminatie zijn, een gezond teken zijn.
Met dat in het achterhoofd, is het aan ieder van ons om te kiezen… voortgaan met toxines en verhinderen dat ze ons lichaam verlaten, of begrijpen wat er met het lichaam gebeurt !

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s