Vrienden of Vijanden?

Vijand

Nieuwsbrief 2/9/2018

De tijden kunnen veranderen. Het is nu ongeveer vijftig jaar geleden dat alcohol werd gepromoveerd tot gezond. Elke dag twee glaasjes ‘goede’ rode wijn zou perfect zijn voor de gezondheid en vooral voor het hart. Ik krijg er al hoofdpijn van als ik terugdenk aan de vele commentaren die ik voorbije 35 jaar heb gekregen in mijn campagnes tegen alcohol. “Ik was niet goed bezig”. Ja, het werd voorgesteld dat twee glazen wijn in ieder geval veel beter waren – dan helemaal geen. Nochtans kan ik het weten. Ik weet wat alcohol doet en hoe het mijn leven heeft verwoest. En ondanks alle kritiek, bleef ik de boodschap verspreiden en mensen aansporen om voortaan alcohol vaarwel te zeggen… voor het te laat is. Maar dat is het eigenlijk altijd. Al de alcohol die je ooit gebruikte is en was nefast. Dertig jaar geleden publiceerde ik in NatuurStemmingen een artikel waarin ik refereerde naar een studie die aantoonde dat elk glas alcohol een killer is van zenuwcellen.
Maar nu, op 24/8 publiceerden verschillende media een artikel dat “alcohol schaadt – al vanaf het eerste glas”. Het kan niet raker worden gezegd. Dus, nu vraag ik me af hoe al die dokters die ‘de vriendschap met het glas’ hebben gepredikt, dat nu gaan omturnen in vijandschap… of ze blijven hardnekkig trouw aan datgene waar ze zelf een innige vriendschap mee gesloten hebben… en veranderen niet.
Riet vertelde me daarstraks dat ze een artikel had gezien over de extreme schadelijkheid van een voedingsproduct (kokosolie), terwijl het overal wordt verkondigd als ‘zeer gezond’…
Dat is onze wereld. Eigen belangen verdedigen, eigen voorkeuren, eigen vrienden, geruchten verspreiden, kwalijke berichten, een vuurtje stoken. Het eeuwenoude principe : Thesis – Antithesis – Synthese… Doelbewust, strategisch, gebruik makend van de media… Het is niet de waarheid die telt, maar de economie, de belangen, zorgen dat iedereen zijn job heeft, tegen elke prijs.
Twaalf jaar geleden pakte David Wolfe uit met zijn strategie om de rawfood-wereld aan de cacao te krijgen. Waarheid en leugen werden door elkaar gehaald. De waarschuwingen van veertig jaar eerder, werden nu de aanbevelingen. De nadelen van toen, werden nu de voordelen. Natuurlijk zit er veel magnesium in cacao, maar als dat het enige is waar je wil over spreken, moet je je huiswerk overdoen. En als je vindt dat het prima is om de endorfineproductie telkens opnieuw op te zwepen, kan ik je niet tegenhouden, maar dat is stimulatie en alles wat daarmee te maken heeft, valt onder de wet van het dubbel effect, en dat wil zeggen dat wat eens werd geprikkeld, moet terugvallen tot onder het niveau waarop het was voor de prikkel. Dat is eigenlijk het hele mechanisme achter hoe verslavingen tot stand komen. Als je me nu zegt dat je maar eenmaal op een dag chocolade gebruikt (en je dus niet  verslaafd bent), geloof ik je, want wellicht doe je voor de rest van de dag beroep op andere stimulerende middelen. bv koffie, zwarte thee, roken, mentale agitatie, harde muziek, of andere vormen waarmee je het weet te redden…
Ik had het tien jaar geleden al voorspeld (en ik heb geen glazen bol) dat koffie uit zijn Vijand-status zou worden ontheven en een standbeeld zou krijgen als de Redder des Vaderlands. En effectief. Zo’n vijf jaar geleden begonnen de eerste bronnen de rapporten van veertig jaar eerder te herschrijven, precies volgens het cacao-scenario. Koffie, zo heilzaam en goed, want kijk eens naar zijn anti-oxidanten, dat is uniek!
Ondertussen zijn er al tientallen rondmails geweest die koffie loven voor ongeveer alles, zelfs in de strijd tegen kanker. Als dat zo is, dan hebben die kankerpatiënten te weinig koffie gedronken !
Welke voorspellingen kan ik dan nog maken?
Dat sigaretten terug een vriend-status zullen krijgen. Nee, dat zal niet gebeuren. Er werken te weinig mensen in de sigarettenindustrie en de omzet ervan is redelijk stabiel. Daar is het niet nodig om aan te tornen. De publieke opinie zou dat niet aanvaarden.
Dat cholesterol niet zo erg is als gedacht. Met die voorspelling ben ik al te laat. Die idee heeft al ingang gevonden. Wat zeg ik? Niet zomaar een beetje, maar laag cholesterol voor een goede gezondheid is door tal van media naar de prullenmand verwezen. Dat was nodig, anders kon paleo geen voet aan de grond krijgen…
We hebben net drie brochures uitgegeven : Zuivelvrij – Suikervrij en Glutenvrij. Zoek maar eens het internet af en ontdek voor jezelf hoe het zit met dat vriend of vijand-gedoe… Ik ben er zeker van dat het je behoorlijk in de war zal brengen. Maar dat is niet nodig, als je vasthoudt aan de eeuwige en onveranderlijke wetten die de natuur besturen. Als dat jouw gids wordt, zal je nooit in verwarring zijn over gezondheid en voeding en levenswijze.
Om die gids in de verf te zetten, was ons laatste project voor 2018 : “Echt Eten” !

NS 2018

Een vraag vandaag was, wat er nog meer kan gedaan worden tegen artrose, dan geen gluten eten? Er zijn veel zaken die men kan doen om het bewegingsapparaat in goede conditie te houden. Wat voeding betreft, gaat dat veel verder dan alleen maar gluten vermijden. In feite zou er een sterke reductie moeten zijn van alles wat een verzurend karakter heeft. Verzurend betekent niet noodzakelijk dat het een zure smaak heeft, maar heeft ook te maken met zijn verhouding tussen zuurvormende en basenvormende componenten. Geconcentreerde voeding zou beneden de 20% van onze voeding moeten komen, terwijl groenten en fruit opgewaardeerd moeten worden. Denk ook aan een goede dagelijkse portie bladgroenten ! Ook in de voedingssuppletie zou de nadruk op groen moeten liggen.
Daarnaast beweging (zonder zich te overbelasten), zonlicht en/of vitamine D, vitamine K (oa uit bladgroenten)…
Mocht je nog inspiratie nodig hebben, dan adviseer ik je het NatuurStemmingen nummer over  Osteoporose te lezen, of het dossier over Ontzuren / of het Dossier Ontstekingen en Pijnbestrijding te bestuderen.
Bestudeer de eeuwige wetten van de natuur. Die hebben nooit gefaald. De grijze theorieën van mensen komen en gaan… en omdat de voorstellen zo hopeloos zijn, worden ze na 20 jaar vervangen door al even hopeloze voorstellen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s